Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεγάλη διασπορά κορονοϊού σε 50 περιοχές της Ελλάδας

Μπορεί να διανύουμε την 5η βδομάδα του lockdown, ωστόσο η διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη, τα κρούσματα ξεπέρασαν πάλι τα 1.600, κι αυτό σε μια περίοδο που η πορεία της επιδημίας κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για τις επόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης ενόψει των εορτών.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν 1.667 νέα κρούσματα, τα οποία εντοπίζονται σε τουλάχιστον 50 περιφέρειες της χώρας. Για τρίτη συνεχόμενη μέρα η αρνητική «πρωτιά» ανήκει στην Αττική.

Οι ανησυχίες των ειδικών

Η επιδημιολογική εικόνα – την οποία αποτύπωσε με μελανά στοιχεία και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη χθεσινή, εβδομαδιαία ενημέρωση – είχε απασχολήσει και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Η διαπίστωση για την αργή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης και της αποσυμπίεσης του ΕΣΥ, έγινε εμφατικά από τον υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, ο οποίος μάλιστα μετέφερε την ανησυχία τη δική του και του καθηγητή, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, για 10 περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε την ανησυχία του και για τη Δυτική Αττική. Πράγματι, τις τελευταίες 14 μέρες η επίπτωση της επιδημίας είναι μεγάλη στην περιοχή αυτή, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ επιβεβαιώνονται και καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Αυτή η εικόνα αποτυπώνεται και στις νοσηλείες των νοσοκομείων της δυτικής Αττικής.

Τις τελευταίες ημέρες η Αττική αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» των ημερήσιων κρουσμάτων σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Η σύγκριση των δύο μητροπολιτικών περιοχών είχε γίνει και από τον Γκίκα Μαγιορκίνη την περασμένη Δευτέρα. Η κ.Μαγιορκίνη είχε επισημάνει ότι η ταχύτητα της μείωσης των νέων διαγνώσεων είναι μεγαλύτερη στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την αντίστοιχη στην Αττική. Ειδικότερα, στην Αττική υπήρχε μείωση της τάξης 8% ενώ στη Θεσσαλονίκη έφθανε και το 22%.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει