Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο 86% η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου της Sinopharm

Το κινέζικο εμβόλιο κατά του κορονοϊού έδειξε 86% αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα μιας δοκιμής Φάσης 3 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Συγκεκριμένα, τα Εμιράτα ανέφεραν ότι έχουν ήδη καταχωρίσει εμβόλιο από την κρατική Sinopharm.Οι δοκιμές Φάσης 3 ξεκίνησαν από τον Ιούλιο, ενώ η χρήση έκτακτης ανάγκης «έτρεξε» τρεις μήνες αργότερα.

Στην Κίνα, το εμβόλιο έχει ήδη χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, με άδεια έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση για δημόσια χρήση από οποιονδήποτε ρυθμιστή φαρμάκων.

Τα δεδομένα προέκυψαν από δοκιμές σε 31.000 εθελοντές στα Εμιράτα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο ήταν πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη μέτριων και σοβαρών περιπτώσεων Covid-19. Το εμβόλιο δεν προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, σύμφωνα με την έκθεση.

Το υποψήφιο εμβόλιο από την Sinopharm βασίζεται σε έναν απενεργοποιημένο ιό. Αυτό σημαίνει ότι το παθογόνο εξασθενεί για χρήση στον άνθρωπο.

Το επίπεδο προστασίας 86% υπερβαίνει το όριο του 50%. Γι’αυτό, οι διεθνείς επιστήμονες θεωρούν αποδεκτό. Κάτι που καθιστά το εμβόλιο της Sinopharm υποψήφιο για πολλές χώρες. Ειδικά σε αναδυόμενες αγορές που δεν μπορούν να αποκτήσουν αμέση πρόσβαση σε εμβόλια από τη Δύση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More