Ενημέρωση με ένα κλικ

Ύφεση στα κρούσματα του νοσοκομείου της Λάρισας

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε ότι υπάρχει ύφεση στα κρούσματα του νοσοκομείου της Λάρισας. «Είχαμε φτάσει στους 67 ασθενείς COVID, χθες ήταν 37», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γουργουλιάνη, ο αριθμός των εισαγωγών έχει επίσης μειωθεί κατά 50%. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το κλίμα ασθενών είναι σε ύφεση. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς οι μονάδες στο νοσοκομείο είναι γεμάτες αυτή τη στιγμή. Σημείωσε δε ότι η αποσυμφόρηση τους θα αργήσει.

Στη Λάρισα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οι εθελοντές,ενώ χρησιμοποιήθηκαν και φοιτητές ιατρικής και άλλες ειδικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 7 ιατρούς 5 νόσησαν, «η μπόρα όμως φαίνεται να περνάει», σημείωσε.

Μιλώντας για την πειθαρχία των συμπολιτών στην περιοχή, σημείωσε ότι ακόμη δεν υπάρχει συμμόρφωση. Ο καθηγητής έδωσε, χαρακτηριστικό παράδειγμα, λέγοντας ότι είδε με τα μάτια του στη λαϊκή σήμερα, πολίτες συγχρωτισμένους χωρίς μάσκες. Μιλώντας μάλιστα για το άνοιγμα της οικονομίας, σημείωσε δε, ότι είναι προτιμότερο να να ανοίξουν κάποια μαγαζιά, προκειμένου να υπάρχουν περισσότερες επιλογές.

«Αντί να πηγαίνουν σε 100 μαγαζιά, ας έχουν την επιλογή να πάνε σε 10.000 όπου θα είναι αραία», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας όμως την αναγκαιότητα να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει