Ενημέρωση με ένα κλικ

Στον παγο… χιονοδρομικά κέντρα και θέρετρα – Αγωνία για τους επιχειρηματίες

«Μαύρα» είναι τα μαντάτα στον χειμερινό τουρισμό, καθώς απαγορεύονται οι μετακινήσεις και τα ταξίδια από νομό σε νομό λόγω του lockdown. Δύσκολη η κατάσταση για τα χιονοδρομικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, «ταφόπλακα» στον χειμερινό τουρισμό βάζει η ανακοίνωση της παράτασης των περιοριστικών μέτρων και του lockdown. Αυτό σημαίνει ότι, ξενοδοχεία, χειμερινά θέρετρα και χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται σε δεινή κατάσταση.

Lockdown και ξενοδοχεία

Το δεύτερο lockdown σπρώχνει στο χείλος του γκρεμού χιλιάδες καταλύματα, που ζουν με το χειμερινό εσωτερικό τουρισμό. Ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν σε περιοχές όπως η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια. Ανησυχία εκφράζου ακόμη και οι ξενοδόχοι σε περιοχές όπως τα Καλάβρυτα, Αρράχωβα, Αρκαδία, Πήλιο, Δράμα καθώς και Καστοριά.

O δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας και Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, μιλώντας στο MEGA τόνισε τος δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή εξαιτίας του lockdown, την περίοδο που υπό άλλες συνθήκες σφύζει από ζωή.

«Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο, καθώς όλοι οι επιχειρηματίες περίμεναν τη χειμερινή περίοδο για να δουλέψουν», είπε χαρακτηριστικά. Για τις κρατήσεις, υποστήριξε πως έχουν αρχίσει να ακυρώνονται από την έναρξη του lockdown και μετά.

Κλειστά τα χιονοδρομικά κέντρα

Παρά το γεγονός ότι ήδη οι κορυφές των βουνών έχουν υποδεχθεί τα πρώτα χιόνια οι λάτρεις του σκι θα πρέπει να περιμένουν, καθώς θα παραμείνουν κλειστά και τα χιονοδρομικά κέντρα. Όπως τόνισε άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του επόμενου έτους θα παραμείνουν κλειστά, μεταξύ άλλων, και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Μέτρα στήριξης ζητούν οι επιχειρηματίες

Εντείνονται οι πιέσεις των επιχειρηματιών προς την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα στις πληγείσες μονάδες, τουλάχιστον αυτές που βρίσκονται σε υψόμετρο 600 μέτρων και άνω, να τύχουν των μέτρων στήριξης που έχουν και οι επιχείρησες που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική απόφαση. Τέτοια μέτρα είναι κυρίως η αναστολή οφειλών προ το Δημόσιο.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει