Ενημέρωση με ένα κλικ

Χατζηδάκης για αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ: Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση

O υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τα σενάρια αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι “η ΔΕΗ δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει αύξηση των τιμολογίων”.

Συνέχισε, λέγοντας ότι η ΔΕΗ ανταποκρινόμενη στην κοινωνική πίεση έχει εκδώσει 2 κοινωνικά πακέτα. «Δεν θα αφήσουμε καθόλου να ξεφύγουν τα πράγματα στην ενέργεια» τόνισε.

Ερωτηθείς για την νέα παράταση του απαγορευτικού έως τις 7 Ιανουαρίου υπογράμμισε πως με βάση τις συστάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα που είναι κατάλληλα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επίσης, δήλωσε πως θα κάνει και ο ίδιος το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

Εξοικονομώ – Αυτονομώ

Ο κ.Χατζηδάκης, ανέφερε πως τέλος της εβδομάδας ανοίγει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”. Το πρόγραμμα έχει στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό κτιριακό τομέα. Επίσης, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών ρύπων που συμβάλλουν στην επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την επίτευξη καθαρότερου περιβάλλοντος.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει