Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές

Νέα επιδείνωση του καιρού έρχεται από την Τετάρτη με έντονες βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη και μέχρι την Κυριακή αναμένεται να διατηρηθεί άστατος ο καιρός με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, σε πολλές περιοχές της χώρας και αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να επηρεαστούν τα Επτάνησα, η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η Ήπειρος. Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 βαθμών Κελσίου.

Μέχρι τα μέσα του μήνα θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν τα χαμηλά που θα έρχονται από την κεντρική Ευρώπη και την κεντρική Μεσόγειο. Αυτή η κυκλοφορία πρόσκαιρα θα διακοπεί στο χρονικό διάστημα 15 με 20 Δεκεμβρίου από ένα block που θα αναπτυχθεί στη Βόρεια Βαλκανική και τα κεντρικά της Ευρώπης.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι βροχές που μέχρι τις 15 του μηνός θα «πυκνώνουν», να διακοπούν πρόσκαιρα. Καθώς στις περιπτώσεις εμποδισμού που θα έχουμε 15 με 20 Δεκεμβρίου τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ωστόσο, τα συστήματα της κεντρικής Μεσογείου θα πλησιάσουν ξανά τη χώρα. Από πλευράς θερμοκρασιών θα βρισκόμαστε σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή περίπου μέχρι και το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα κυλήσει ο καιρός το επόμενο 15ήμερο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θεόδωρο Κολλυδά, η θερμοκρασιακή τάση αποτυπώνεται στο μετεώγραμμα της Αθήνας, όπου σε όλο σχεδόν το χρονικό διάστημα, η προβλεπόμενη θερμοκρασία (μαύρη γραμμή) θα βρίσκεται πάνω από την μέση κλιματική-κανονική τιμή (μπλε γραμμή).

Πάντως η θερμοκρασία σε γενικές γραμμές ακολουθεί ομαλή πτωτική πορεία, προσαρμοζόμενη στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει