Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρετανία-Ιστορική στιγμή: 90χρονη εμβολιάστηκε πρώτη κατά του κορονοϊού

Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Βρετανία, μετά την έγκριση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer.

Η Μάργκαρετ Κίναν, που θα κλείσει τα 91 της χρόνια την ερχόμενη εβδομάδα, είναι από το Κόβεντρι και έκανε το εμβόλιο στο τοπικό νοσοκομείο στις 8:31 (ώρα Ελλάδας).

«Νιώθω τόσο προνομιούχα που είμαι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάζομαι κατά του κορονοϊού. Είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω. Έτσι μπορώ επιτέλους να ανυπομονώ για τις στιγμές που θα περάσω με την οικογένειά μου και με τους φίλους μου την Πρωτοχρονιά, αφού πέρασα μόνη το μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά η 90χρονη ηλικιωμένη.

Η 90χρονη πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την Μέι (η Μέι Πάρσονς είναι η νοσοκόμα που της έκανε το εμβόλιο) και το νοσηλευτικό προσωπικό του NHS, οι οποίοι με πρόσεξαν ιδιαιτέρως. Η συμβουλή μου σε οποιονδήποτε τους προσφερθεί το εμβόλιο είναι να το κάνει. Αν μπορώ να το κάνω εγώ στα 90 μου, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε».

Ο επικεφαλής του NHS της Αγγλίας, Σερ Σίμον Στίβενς, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους όσοι εμπλέκονται στην παράδοση του νέου εμβολίου. «Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη χώρα μας, το NHS πλέον προχωρά στον εγκεκριμένο εμβολιασμό του πληθυσμού. Αυτό είναι τρομερό επίτευγμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Ένα ευχαριστώ μέσα από καρδιάς σε όλους που δούλεψαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Στους επιστήμονες και τους γιατρούς που δούλεψαν σκληρά. Στους εθελοντές που ανιδιοτελώς συμμετείχαν στις δοκιμές. Κατάφεραν μέσα σε μήνες, αυτό που συνήθως παίρνει χρόνια», συμπλήρωσε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει