Ενημέρωση με ένα κλικ

Την Παρασκευή αναμένεται το εμβόλιο στις ΗΠΑ

Από την στιγμή που λάβει την έγκριση του FDA, με ταχύτατες διαδικασίες αναμένεται να εγκριθεί και να διανεμηθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θέτει ο επικεφαλής της Operation Warp Speed, Moncef Slaoui, με την έγκριση του εμβολίου στις 10 ή στις 11 Δεκεμβρίου, θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 ώρες προκειμένου τα εμβόλια να διανεμηθούν στα σημεία που έχουν οριστεί από τις πολιτείες, μέσω του στρατού. Πιθανότατα σε 36 ώρες από την έγκριση, ενδέχεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

«Η πρώτη αποστολή εμβολίων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα μετά την έγκριση του εμβολίου. Έτσι το σχεδιάσαμε. Εάν το εμβόλιο εγκριθεί στις 10 ή στις 11, το λεπτό που έχει εγκριθεί, οι αποστολές θα ξεκινήσουν. Θα χρειαστούν περίπου 24 ώρες για να φτάσουν στους διάφορους ιστότοπους ανοσοποίησης που μας έχουν πει οι αρμόδιοι στις πολιτείες να τους στείλουμε εμβόλια. Και μέσα, θα έλεγα, 36 ώρες από την έγκριση, ενδεχομένως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοσοποίηση», αναφέρει σε δηλώσεις του στην Boston Herald ο επίκεφαλής της Operation Warp Speed.

Το εμβόλιο της Pfizer αναμένεται να λάβει ομοσπονδιακή έγκριση την Πέμπτη ή την Παρασκευή και θα ακολουθήσει το εμβόλιο της Moderna. Τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο, φέρονται να αποδίδουν πάνω από 90% αποτελεσματικότητα.

Η Operation Warp Speed ​​σχεδιάζει να εμβολιάσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος του χρόνου. «Δεν υπάρχουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με αυτά τα εμβόλια», είπε ο Slaoui.

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Charlie Baker υπέβαλε την αρχική παραγγελία του για σχεδόν 60.000 δόσεις εμβολίου της Pfizer στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Παρασκευή. Επιπλέον, σκοπεύει να δημοσιεύσει το σχέδιο διανομής του κράτους τη Δευτέρα.

Την επόμενη εβδομάδα το εμβόλιο στον Καναδά

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα φθάσουν στον Καναδά τον Δεκέμβριο. Ο εμβολιασμός των Καναδών ενδέχεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα. Εφόσον η ρυθμιστική αρχή υγείας του Καναδά (Health Canada) δώσει το πράσινο φως, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Οι Pfizer/BioNTech «θα παραδώσουν» στον Καναδά έως τα τέλη του μήνα έως 249.000 δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, επισήμανε ο Τριντό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Οι πρώτες παραδόσεις ενδέχεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα», μετά την έγκριση από τη Health Canada, που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, τόνισε.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να γίνουν «μία ή δύο ημέρες μετά» την άφιξη των δόσεων, διευκρίνισε ο στρατηγός Ντάνι Φόρτιν. Ο Φόρτιν είναι επιφορτισμένος με τον συντονισμό της επιχείρησης διανομής των εμβολίων σε 14 κέντρα της χώρας.

«Οι πρώτοι Καναδοί θα εμβολιαστούν από την επόμενη εβδομάδα εφόσον έχουμε την έγκριση από τη Health Canada αυτήν την εβδομάδα», είπε ο Τζάστιν Τριντό. Οι ηλικιωμένοι σε κέντρα φροντίδας, όπως και το προσωπικό τους, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει