Ενημέρωση με ένα κλικ

Πως θα πηγαίνετε στα εποχικά καταστήματα από την Δευτέρα

Με SMS στο 13033 και τον κωδικό 2 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβαίνουν προς τα καταστήματα εποχικών ειδών που ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου προκειμένου να κάνουν τα εορταστικά ψώνια τους, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Τα καταστήματα εποχικών ειδών θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ, ενώ τίθεται περιορισμός του αριθμού των πελατών στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Οι κανόνες λειτουργίας είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού και ενταγμένοι στις διαδικασίες του lockdown, έχοντες ως εξής:

Για την μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης ή και χειρόγραφη βεβαίωση για (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ).

Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα κάτωθι:

Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100

Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

Η χρήση μάσκας προστασίας είναι υποχρεωτική από το προσωπικό εργασίας και τοκαταναλωτικό κοινό, ενώ ζητείται η τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ ατόμων.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει