Ενημέρωση με ένα κλικ

Σούπερ μάρκετ: Αύξηθηκαν κατά 32,7% οι πωλήσεις το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου

Οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου παρουσίασαν αύξηση κατά 32,7%. Να σημειωθεί, ότι η αύξηση παρατηρήθηκε λίγες μέρες πριν από την έναρξη του δεύτερου lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των πωλήσεων ήταν λιγότερο έντονη σε σύγκριση με εκείνη που παρατηρήθηκε την αντίστοιχη εβδομάδα. Δηλαδή, πριν την αναστολή της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο πρώτο lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι την εβδομάδα εκείνη, που τελείωσε στις 15 Μαρτίου, οι πωλήσεις είχαν εκτοξευτεί κατά 85%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Νielsen, για την εβδομάδα που τελείωσε στις 8 Νοεμβρίου, τα hypermarkets (καταστήματα άνω των 2,500 τ.μ.) αναπτύχθηκαν κατά 48,1%, ενώ τα large supermarkets (καταστήματα 1000-2499 τ.μ.) κατά 35,2%.

Αύξηση 33,9% στη Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα στο νομό Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρισκόταν ήδη εκείνη την εβδομάδα σε τοπικό lockdown,οι πωλήσεις να παρουσίασαν ρυθμό ανάπτυξης 33,9%.

Θετική ήταν η τάση των πωλήσεων στον νομό και την προηγούμενη εβδομάδα οπότε και ανακοινώθηκε το τοπικό lockdown, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,4%. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η συγκεκριμένη εβδομάδα περιλαμβάνει και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει