Ενημέρωση με ένα κλικ

Α. Γεωργιάδης για lockdown: Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες 10 ημέρες

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω σε αυτή την περιπέτεια», διαβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα επικείμενα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, ενώ επανέλαβε ότι πάγια κυβερνητική θέση είναι ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω σε αυτή την περιπέτεια».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον AΝΤ1 είπε πως οι επόμενες 10 ημέρες θα κρίνουν τα πάντα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού και το lockdown. Συμπλήρωσε δε πως υπάρχουν έτοιμα σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς σε κάθε περίπτωση κι ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπογράμμισε όμως ότι τον πρώτο λόγο θα έχει η επιτροπή των ειδικών και ανάλογα με τις εισηγήσεις τους θα κινηθεί η κυβέρνηση. Όπως είπε όμως, υπάρχει μια τεράστια αγωνία για το λιανικό εμπόριο, το οποίο κάνει τους μεγαλύτερους τζίρους του την περίοδο των εορτών και ειδικά για τις εποχικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα με παιχνίδια, τα οποία θα προηγηθούν αν χρειαστεί στο άνοιγμα της αγοράς.

Ερωτηθείς για την πολιτική κόντρα, μετά την απαγόρευση των συναθροίσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι εξεπλάγη με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε.

«Δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, την Ανάσταση και την 28η Οκτωβρίου, με πολύ καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν διαμαρτυρήθηκαν τότε. Γιατί τώρα;», αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως σε μια μαζική πορεία κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν τα μέτρα και οι επιπτώσεις της.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει