Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα παιδιού- Α21: Δικαιούχοι και ημερομηνίες πληρωμής

Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να πληρωθεί στους δικαιούχους η πέμπτη δόση για το Επίδομα παιδιού-Α21.

Συγκεκριμένα, η πληρωμή θα γίνει την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, και επείδή, πέφτει Δευτέρα, υπάρχει περίπτωση κάποιες πληρωμές να γίνουν από την Παρασκευή το απόγευμα μέσω ΑΤΜ.

Να σημειώσουμε ότι, οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού-Α21 θα πληρωθούν για τους μήνες Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Αντίστοιχα, τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν για το δίμηνο Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Ωστόσο, μπορεί λόγω εορτών το επίδομα για το δίμηνο Νοέμβρη-Δεκέμρη να καταβληθεί νωρίτερα.

Να θυμίσουμε ότι, στις 11 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως άλλωστε συμβαίνει, πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης για το 2020. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Δικαιούχοι και υπολογισμός

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι αλλαγές στο Α21 με το μητρώο του μαθητή στις αιτήσεις θα γίνουν με τον καινούριο χρόνο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει