Ενημέρωση με ένα κλικ

Η κραυγή αγωνίας ενός αναισθησιολόγου: Βοηθήστε μας, διασωληνώνουμε 40ρηδες

Τον λόγο που έκανε έκκληση για βοήθεια μέσω μιας ανάρτησής του στο Facebook εξήγησε ο αναισθησιολόγος στο “Παπανικολάου” Δανιήλ Κωνσταντινίδης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κωνσταντινίδης έγραψε «Βοηθήστε μας» κάνοντας λόγο για υγειονομικό πόλεμο «άνευ προηγουμένου, που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη».

Όπως εξήγησε, οι ΜΕΘ κοντεύουν να γεμίσουν από 40άρηδες και 50άρηδες και γι αυτό ζήτησε από τους πολίτες να δίνουν κουράγιο σε γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά συγχρόνως να δείχνουν και σεβασμό σε όσους δεν τα καταφέρνουν και χάνουν τελικά τη μάχη.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, η ανάρτηση του έγινε αφού είχε μεταβεί στην covid19 κλινική για να διασωληνώσει έναν νέο σε ηλικία ασθενή που βρισκόταν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του.

Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να περιγράψει την καθημερινότητα που ζει το ιατρικό προσωπικό.

«Είμαστε πλέον στα όρια μας και γι αυτό έκανα την ανάρτηση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου».

Προσπαθώντας να εξηγήσει πώς νιώθουν οι ασθενείς με κορονοϊό και δη αυτοί που διασωληνώνονται, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι υπάρχει φόβος για το άγνωστο.

«Ο κόσμος φοβάται το άγνωστο όπως και οι άνθρωποι με κορονοϊό αισθάνονται φόβο και αγωνία».

Ανέφερε, επίσης, ότι οι ασθενείς εκπλήσσονται όταν βλέπουν μπροστά τους το προσωπικό με προστατευτικό εξοπλισμό και συμπλήρωσε ότι επειδή η κλινική εικόνα των ανθρώπων αυτών δε συνάδει με την βαρύτητα των απεικονιστικών εξετάσεων, οι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται πάντα την σοβαρότητα της κατάστασης.

Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι χθες διασωληνώθηκαν δύο συμπολίτες μας ηλικίας 25 και 30 ετών, ενώ εξέφρασε τη θλίψη του για όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κορονοιός.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δανιήλ Κωνσταντινίδη:

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ….

Βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη. Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνίες, αμφισβητήσεις, και “ναι μεν, αλλά”. Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο. Βοηθώντας και δίνοντας κουράγιο στους γιατρούς, νοσηλευτές και παραιατρικό προσωπικό, να ανταπεξέλθουν στην άνιση και άνευ όρων αυτή μάχη.

Δείχνοντας σεβασμό σε αυτούς που καθημερινά χάνουν τη μάχη με τον ιό, και ελπίζοντας πως και οι υπόλοιποι που νοσούν, θα καταφέρουν να βγουν νικητές. Κατανοώντας πως όσο πιο γρήγορα αποσυμφορηθεί η κατάσταση, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία για τυχόν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Γνωρίζοντας πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, είναι η ώρα να τηρήσουμε ευλαβικά τη προτροπή του Τ.Φ.Κέννεντυ….

«Μη κοιτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου»….

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει