Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Οι περιοχές στην Ελλάδα που βρίσκονται στα «κόκκινα»

Τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα κορωνοϊού, διασωληνωμένους και θανάτους κατέγραψε την Πέμπτη η χώρα μας τη στιγμή που από σήμερα τίθενται σε ισχύ νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 τα ξημερώματα.

Ειδικότερα την Πέμπτη για πρώτη φορά έσπασε το φράγμα των 3.000 ημερησίων κρουσμάτων με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 3.316 νέα περιστατικά μόλυνσης, 310 διασωληνωμένους και 50 θανάτους που ανεβάζουν το σύνολο των νεκρών στην Ελλάδα σε 959 από τους οποίους οι 334 κατέληξαν μέσα στον Νοέμβριο.

Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα -Οι περιοχές που ανησυχούν
Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 828 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 756 στην Αθήνα, ενώ προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές προκαλεί η περίπτωση της Πέλλας όπου καταγράφηκαν 194 κρούσματα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι διάσπαρτα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα προέκυψε από το διάστημα 26 με 29 Οκτωβρίου όταν και επισκέφθηκε την περιοχή πολύς κόσμος και ιδιαίτερα φοιτητές από άλλες περιοχές. Έτσι, σήμερα θα μεταβεί στην Πέλλα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να κάνει τεστ σε εργαζόμενους της περιφερειακής ενότητας.

Προβληματισμός επικρατεί και στη Λάρισα όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 160 κρούσματα κορωνοϊού με τον δήμαρχο της πόλης να ζητεί «την άμεση και μέγιστη δυνατή κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινων και υλικών) προς το ΕΣΥ και την επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα και του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει