Ενημέρωση με ένα κλικ

Β. Κικίλιας: Οι ΜΕΘ στην Ελλάδα ανέρχονται σήμερα σε 1.082

Στο 32% φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού -ο οποίος απεικονίζει τη διασπορά στον πληθυσμό-, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις αντοχές του ΕΣΥ, το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Ελλάδα ανέρχονται σήμερα σε 1.082, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 θα προστεθούν ακόμη 234 κλίνες. Όπως είπε, τον Ιούλιο του 2019, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ανέρχονταν σε 557.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι κάθε χρόνο τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο υπήρχαν 30-35 αναμονές για θέσεις ΜΕΘ. Όπως τόνισε, σήμερα υπάρχουν 297 κενές κλίνες ΜΕΘ και μηδενική αναμονή. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι κλίνες COVID-19 στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.590.

Βάσει στοιχείων που επικαλέστηκε ο κ. Κικίλιας, έχουν διενεργηθεί σε όλη τη χώρα περισσότερα από δύο εκατ. τεστ PCR και Rapid. Τον Μάρτιο, κατά μέσο όρο γίνονταν 982 τεστ κορωνοϊού την ημέρα, τον Αύγουστο 11.366 ανά ημέρα και τον Νοέμβριο 22.492 τεστ ανά ημέρα.
Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι 224 κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν ριχτεί στη μάχη για τον κορωνοϊό και όχι μόνο.

Σε ό,τι αφορά με το testing στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είπε πως γίνεται πλέον το 30% των τεστ. Διαβεβαίωσε δε πως το ΕΣΥ προσφέρει υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη και όχι μόνο στον κορωνοϊό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει