Ενημέρωση με ένα κλικ

Α.Γεωργιάδης: Όσο υπάρχει ο κορονοϊός δεν θα σταματήσει η επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι όσο υπάρχει ο κορονοϊός και οι επιχειρήσεις είναι κλειστές, δεν πρόκειται να σταματήσει η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Συγκεκριμένα, σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Οι επαγγελματίες και η κοινωνία στην Covid-19 εποχή», ο κ.Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι «Όσο παραμένουν οι επιχειρήσεις κλειστές, το κράτος πρέπει να τις βοηθάει. Όταν με το καλό βρεθεί το εμβόλιο και αρχίσει πάλι η οικονομία να λειτουργεί, τότε θα σταματήσει και η επιστρεπτέα προκαταβολή».

Ο υπουργόε σχολίασε τα στοιχεία δύο ερευνών που έγιναν για το ΕΕΘ. Η μία αφορούσε δημοσκόπηση κοινής γνώμης για την άποψη των πολιτών για υγειονομικά και για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία και η άλλη αφορούσε συγκριτικά στοιχεία για τα μέτρα που ελήφθησαν για την κρίση του κορωνοϊού από την ελληνική κυβέρνηση και άλλες χώρες της Ε.Ε.

«Οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία, είναι αναγκαίο κακό, αλλά αναγκαίο. Ήταν καθαρή η πλειοψηφία σε αυτό. Μια μειοψηφία λέει ότι έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα, αλλά η απάντηση της πλειοψηφίας είναι σαφής. Όπως και στην επίπτωση των οικονομικών μέτρων για την πανδημία, η πλειοψηφία είναι σαφής, ότι τα μέτρα ήταν σχετικά καλά, φυσικά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, όλοι θα θέλαμε κάτι παραπάνω» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Πάντως, εικόνα μιας αδιάφορης κυβέρνησης δεν βγαίνει από αυτές τις έρευνες. Το αντίθετο. Και χαίρομαι, που βλέπω σε πολλά πράγματα υπάρχει μεγάλη ευαρέσκεια , όπως για την επιστρεπτέα προκαταβολή και για την (κάλυψη για την) αναστολή των εργαζομένων και για όλα αυτά».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει