Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Είναι στο χέρι μας να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς αυστηρούς περιορισμούς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι στο χέρι μας να συγκρατήσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας ότι πρέπει, «Να σώσουμε τον Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο, να κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών».

«Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε την ελευθερία μας και κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα τον οποίο όλοι δίνουμε» τόνισε στην έναρξη της συνεδρίασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χριστούγεννα χωρίς αυστηρούς περιορισμούς

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω χαιρετίζοντας και ευχαριστώντας για ακόμα μία φορά τον κομματικό μας μηχανισμό για την υπευθυνότητα με την οποία έχει φερθεί αυτούς τους δύσκολους μήνες. Δεν είναι εύκολο να κρατάς το κόμμα σε εγρήγορση και από την άλλη να κατευθύνεις τις κομματικές σου δυνάμεις εκεί που πραγματικά η κοινωνία τις έχει περισσότερο ανάγκη. Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Σε αυτή την χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε την ελευθερία μας και κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα τον οποίο όλοι δίνουμε.

Κατά συνέπεια κρίνω ότι και αυτές οι δύο αξίες δεν έρχονται σε σύγκρουση, διότι ελεύθερα επιλέγουμε ως συνειδητοί πολίτες να κάνουμε το σωστό σε αυτή τη συγκυρία το οποίο δεν είναι άλλο από το να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών και να δεχτούμε την ανάγκη να περιοριστούμε πρόσκαιρα για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, να σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο, να κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι είναι στο χέρι όλων μας να περιορίσουμε την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και μετά με έξυπνο τρόπο το Δεκέμβριο να αρχίσουμε σταδιακά να ξανανοίγουμε την οικονομία και την κοινωνία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει