Ενημέρωση με ένα κλικ

Lockdown: Αυξημένη κίνηση σε καταστήματα και δρόμους – Ουρές στις τράπεζες

Από χθες το μεσημέρι, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού περί lockdown, υπάρχει αυξημένη κίνηση σε καταστήματα και δρόμους. Οι εικόνες θυμίζουν την κίνηση των Χριστουγέννων.

Παρά τον όχι και τόσο καλό σήμερα, τόσο στους δρόμους όσο και στα εμπορικά καταστήματα επικρατεί το αδιαχώρητο. Ουρές σχηματίζουν οι καταναλωτές έξω από τα μαγαζιά στα πολυκαταστήματα και στην οδό Ερμού, προκειμένου να προλάβουν να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους αγορές πριν το lockdown.

Μάλιστα, πολλοί ήταν και εκείνοι που μετέβησαν σε κομμωτήρια, τα οποία θα λειτουργούν έως την Κυριακή.

Ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν σε σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, τα οποία πάντως θα παραμείνουν ανοικτά και τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, πολίτες σχημάτισαν ουρές σε τράπεζες προκειμένου να πληρώσουν λογαριασμούς παρά το γεγονός ότι και οι τράπεζες  θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

Στους δρόμους, αυξημένη είναι η κίνηση στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού (κυρίως από Λένορμαν μέχρι Αχαρνών), στη Μεσογείων, στα δύο ρεύματα της Βασ. Σοφίας και της Βασ. Κωνσταντίνου, στη Βασ. Αμαλίας, αλλά και στους δρόμους γύρω από το Λιμάνι του Πειραιά.

Την ίδια ώρα στελέχη της αστυνομίας φοβούνται εικόνες αλά Παρίσι και Λονδίνο τις επόμενες ώρες με «μεγάλη φυγή» από την Αθήνα για την επαρχία.

«Δεν αποκλείουμε να δούμε έξοδο παρόμοια με Χριστούγεννα και Πάσχα», έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη αυτά.

Ήδη τα στοιχεία δείχνουν ότι την Πέμπτη καταγράφηκε μια αύξηση της τάξης του 9,1% στην έξοδο των οχημάτων από τις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου με την εκτίμηση να είναι ότι σήμερα μπορεί η αύξηση να πενταπλασιαστεί σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα του 2019.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει