Ενημέρωση με ένα κλικ

Στ. Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown σε περισσότερες από τρεις εβδομάδες, με σκοπό την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα.

“Είπατε εχθές ότι εάν δεν φτάσουμε στον αριθμό των 300-400 κρουσμάτων δεν βγαίνουμε από το lockdown. Θα το διευκρινίσετε;” ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από δημοσιογράφο.

Στην απάντησή του ο Στέλιος Πέτσας αναφέρεται στα κριτήρια που θα καθορίσουν την απόφαση για επέκταση ή λήξη του “κλειδώματος” στα τέλη Νοεμβρίου, όπως προβλέπεται με βάση την ισχύουσα απόφαση. “Τα κριτήρια είναι σύνθετα: είναι τα κρούσματα, είναι οι μονάδες εντατικής θεραπείας, η πίεση στο σύστημα υγείας, είναι πολλά τα κριτήρια”.

Εξήγησε πως όταν “συμβιώναμε με τον ιό με 300-400 κρούσματα την ημέρα” δεν υπήρχε η ανάγκη lockdown. Πλέον με το σύστημα υγείας τόσο πιεσμένο και τα κρούσματα να πλησιάζουν τις 3.000, η ανάγκη ενός lockdown κρίνεται επιβεβλημένη μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Στην συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε διευκρινήσεις για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε αναφορικά με την δεύτερη περίοδο “κλειδώματος” η κυβέρνηση, για τις μετακινήσεις συναδέλφων με ένα αυτοκίνητο και για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης.

Τέλος, μίλησε για το πλαίσιο των απολύσεων κατά την διάρκεια και πριν το lockdown αλλά και τα επιδόματα που θα λάβουν οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει