Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσιόδρας: Τρία τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για τον κορονοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Πέμπτης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε λόγο για τρία πιο ελπιδοφόρα εμβόλια για τον κορονοϊό που περιμένουμε τα αποτελέσματα μέχρι αρχές του επόμενου μήνα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εμβόλια της Astrazeneca, της Pfizer και της Moderna, για τα οποία περιμένουμε αποτελέσματα είτε στο τέλος Νοεμβρίου είτε στις αρχές Δεκεμβρίου καθώς «έχουν καλά αποτελέσματα στις φάσεις 1 και 2», δήλωσε ο κ.Τσιόδρας.

«Το καθένα από αυτά έχει διαφορετικό μηχανισμό κατασκευής και διαφορετική αποθήκευση. Ο κ. Κικίλιας τον τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό της εμβολιαστικής προσπάθειας που έχει πολλές παραμέτρους» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως εξήγησε «υπάρχει ήδη εισήγηση για τις κατηγορίες πολιτών που θα εμβολιαστούν πρώτα. Θα υπάρχει ιεράρχηση γιατί δεν θα είναι όλη η ποσότητα διαθέσιμη».

Η Ελλάδα συμμετέχει με διαφάνεια μέσω της κοινής ευρωπαϊκής προμήθειας ώστε να γίνει ισότιμα η διανομή, συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

«Η προσπάθεια για το εμβόλιο θα περπατήσει. Κανείς δεν μπορεί να πει αν θα έχουμε δόσεις στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2021. Περιμένουμε
με αγωνία πότε θα έχουμε θετικά στοιχεία για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αποτελέσματα για τους πρωτοπόρους τρεις και μετά θα ακολουθήσουν άλλα τέσσερα εμβόλια. Και θα έρθουν γρήγορα τον άλλο χρόνο οι υπόλοιποι» πρόσθεσε καταλήγοντας ότι «από τώρα σχεδιάζουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα λογιστικά προβλήματα με τα εμβόλια».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει