Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: Αν ο κορωνοϊός ξεφύγει δεν αποκλείεται γενικό lockdown

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα να αποδώσουν τα μέτρα -σε συνδυασμό με την ατομική ευθύνη- προκειμένου να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown.

«Οι γιατροί βλέπουν πάντα το ακραίο υγειονομικό σενάριο και η Κυβέρνηση σταθμίζει το οικονομικό κόστος», εξήγησε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προτάθηκαν από την επιτροπή των επιστημόνων.

“Ας μείνουμε στο αισιόδοξο σενάριο ότι θα αποδώσουν τα μέτρα” και θα φτάσουμε στο εμβόλιο προς το τέλος του χρόνου, σημείωσε, προσθέτοντας πως αν η κατάσταση “ξεφύγει”, δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το γενικό lockdown.

Σχολιάζοντας τις επισημάνσεις για τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δήλωσε πως “παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην Αττική, σήμερα είναι 1.150 και έρχονται άλλα 300 τις επόμενες εβδομάδες”, συμπληρώνοντας πως έχει αυξηθεί η τηλεργασία και έχουν αλλάξει τα ωράρια προκειμένου να διευκολύνεται η ομαλή προσέλευση των εργαζομένων στις δουλειές τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει