Ενημέρωση με ένα κλικ

Προς επίλυση το θέμα των εκκρεμών ληξιπροθέσμων συντάξεων

Ένα συμπυκνωμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των ληξιπροθέσμων κύριων συντάξεων θα υπάρχει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που μέσα στο μήνα θα παρουσιαστεί και θα κατατεθεί στη Βουλή, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σεερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Γκεγκέρογλου.

Ο υπουργός Εργασίας, αφού ανέφερε πως «οι καινούργιες συντάξεις πλέον είναι δρομολογημένο να βγαίνουν αυτόματα στο μέλλον» είπε πως «οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς κύριες συντάξεις με ημερομηνία Σεπτεμβρίου 2020 ήταν 119.568». Τόνισε πως στο σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, θα απεικονίζεται η φθίνουσα πορεία στις εκκαθαρίσεις των κύριων συντάξεων καθώς και η αντιμετώπιση σε σύντομο χρονικό διάστημα του προβλήματος, υπό την προϋπόθεση βέβαια να μην υπάρξει κάποιο γενικευμένο lockdown.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε στη Βουλή, ότι «τον μήνα Σεπτέμβριο σπάσαμε κάθε προηγούμενο φράγμα απονομής κύριων συντάξεων, καθώς εκδόθηκαν 19.632 και τα στοιχεία δείχνουν ότι και για τον μήνα Οκτώβριο, η απόδοση εκκαθάρισης εκκρεμών συντάξεων θα είναι το ίδιο υψηλή». Σε ό,τι αφορά επίσης τα εκκρεμή ληξιπρόθεσμα έξοδα Υγείας, ανέφερε πως, «αν και τα παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση στα 212.071.763 ευρώ και αυτά τα έχουμε απομειώσει και έχουν απομείνει για πληρωμές μόνο 20.062.000 ευρώ».

«Τα εκκρεμή εφάπαξ που τα παραλάβαμε στα 116.545.146 ευρώ, σήμερα είναι μειωμένα στα 58.747.610 ευρώ, δηλαδή έχουμε μείωση άνω του 50%. Οι δε αποδόσεις εξόδων κηδείας που βασανιστικά απασχολούσαν τον κόσμο και ήταν 45.000 περιπτώσεις, έχουν πληρωθεί όλες», ανέφερε ο υπουργός.

Σχετικά με τα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «δόθηκαν σε 1.150.000 συνταξιούχους χωρίς λάθη, γι’ αυτό δεν υπήρχαν και διαμαρτυρίες, εκτός από κάποια στοχευμένα και υποβολιμαία δημοσιεύματα. Οι δύο κατηγορίες συνταξιούχων με έτος αναφοράς 2015 και 2016 θα τα πάρουν μέσα στον Νοέμβριο, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Οι δε κληρονόμοι των συντάξεων αποβιωσάντων συνταξιούχων, θα τα πάρουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα κάνουμε τώρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει