Ενημέρωση με ένα κλικ

Δ. Σαρηγιάννης: Στα 100.000 τα ενεργά κρούσματα πανελλαδικά

Στα 100.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, θα αρχίσουν να φαίνονται από τις 7 Νοεμβρίου κι μετά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αγγίξει τα 2.700. «Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά «δε φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

«Πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό», επισήμανε ο καθηγητής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει