Ενημέρωση με ένα κλικ

Το Σάββατο το διάγγελμα Μητσοτάκη – Αυτά τα μέτρα θα ανακοινώσει ο ΠΘ

Μετά τον σεισμό στη Σάμο, ο πρωθυπουργός ανέβαλε το διάγγελμα που επρόκειτο να δώσει για τον κορωνοϊό στις 15.00, μεταθέτοντας τις εξαγγελίες για τα νέα μέτρα για το Σάββατο.

Ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα θα εξαγγείλει νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ θα ζητήσει τη συστράτευση των πολιτών προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα μέτρα θα αφορούν σε μεγάλο βαθμό στον περιορισμό αυτών των εστιών υπερμετάδοσης του ιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται το κλείσιμο των εστιατορίων και όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή 22:00, ενώ έχει εξεταστεί και το σενάριο για γενικό κλείσιμο του συγκεκριμένου κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές, που θα είναι σε συνάρτηση με το κλείσιμο της εστίασης.

Στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών μετά τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο «τουρισμός της νυχτερινής ζωής», καθώς η μετακίνηση για διασκέδαση σε όμορους δήμους με λιγότερα περιοριστικά μέτρα λόγω χαμηλότερου επιδημιολογικού φορτίου οδήγησε στην εξάπλωση του ιού σε πολλές περιφέρειες, με πιο χαρακτηριστική αυτή των Σερρών. Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας καλύπτει και αυτές τις μετακινήσεις.

Δεδομένη θεωρείται η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη, και αύξηση της τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει