Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεννηματά: Ο νέος Πτωχευτικός Νόμος έχει υπαγορευτεί από τις τράπεζες και τα funds

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με αφορμή τον νέο Πτωχευτικό Νόμο.

Η κα. Γεννηματά δήλωσε ότι είναι φανερό ότι έχει υπαγορευτεί από τις τράπεζες και τα funds και πως ο πρωθυπουργός δίνει τη χαριστική βολή στους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση και την πανδημία. «Είχαμε ζητήσει διακομματική επιτροπή να ακούσουμε ειδικούς, επειδή είναι σύνθετο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, που λόγω κορονοϊού διογκώνεται ώστε να καταλήξουμε σε μία βιώσιμη λύση από κοινού τα πολιτικά κόμματα. Το δέχτηκαν όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας.

Ξεκινήσαμε κοινωνικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς όμως δυστυχώς ήρθε η κυβέρνηση και νομοθέτησε αυτές τις ρυθμίσεις που τις θεωρώ απολύτως άδικες», ανέφερε ενώ υπερασπίστηκε τον νόμο 3869, τον νόμο του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, που έδωσε πραγματική προστασία στην α’ κατοικία σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. «Ένα νόμο που δεν ψήφισε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία κατήργησαν και άνοιξαν το δρόμο στους πλειστηριασμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης απέφυγαν σε όλη αυτή τη συζήτηση να πουν ότι επρόκειτο για νόμο ΠΑΣΟΚ, για να μην αναδειχθεί ότι επί τόσα χρόνια μόνο το ΠΑΣΟΚ στήριξε τους ανθρώπους να σώσουν τα σπίτια τους στα χρόνια της κρίσης», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά και υποστήριξε πως αποδεικνύεται «πόσο μεθοδευμένη και από τους δύο είναι η επίθεση σε βάρος του ΠΑΣΟΚ».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει