Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Έτσι διαμορφώνεται από σήμερα ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας

Την εικόνα του κορονοϊού στην Ελλάδα αποτυπώνει ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας, όπου από σήμερα υπάρχουν αλλαγές.

Όπως ανακοίνωσε από την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, υπάρχουν περιοχές περιοχές που ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού από πράσινο σε κίτρινο. Αυτές είναι η Άρτα, ο Έβρος, η Ηλεία, η Θεσπρωτία, η Καβάλα και η Σκιάθος οι οποίες ανεβαίνουν και περνούν στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) από το επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) που βρίσκονταν, δηλαδή οι περιοχές αυτές από πράσινες περιοχές γίνονται κίτρινες.

Παράλληλα, η επιτροπή των επιδημιολόγων αποφάσισε ότι από σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου το επίπεδο συναγερμού μειώνεται στις ακόλουθες περιοχές:

-Οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου που ήταν στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης), (στο πορτοκαλί δηλαδή), μειώνεται ο βαθμός συναγερμού τους και περνούν στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο.

-Όσον αφορά τα νησιά της Αττικής, η περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής -παρόλο που ανήκουν στην περιφέρεια Αττικής- με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες , πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 και περνούν στο επίπεδο 2. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει για την Σαλαμίνα, νησί το οποίο που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς στον Πειραιά.

-Στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) από το επίπεδο 2 που βρίσκονταν ( Επιτήρησης), στο πράσινο από το κίτρινο, κατεβαίνουν και περνούν οι περιφερειακές ενότητες Γρεβενών, Λακωνίας και Πάρου.

-Επίσης στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 3 που βρίσκονταν, δηλαδή γίνονται πράσινες από πορτοκαλί, περνούν από σήμερα Δευτέρα οι Π.Ε Ζακύνθου και Κέας- Κύθνου, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας).

Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών ανέβηκαν και πέρασαν στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης), ενώ σε επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) βρίσκονται μόνο δύο περιφερειακές Ενότητες, Κοζάνης και Καστοριάς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει