Ενημέρωση με ένα κλικ

Προειδοποιεί ο Εξαδάκτυλος για τον κορoνοϊό: Εως και 10.000 κρούσματα αν δεν προσέξουμε

«Πολύ πιθανό να φτάσουμε 4ψήφιο ή και 5ψήφιο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού αν δεν προσέξουμε», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθώς και ότι καθίσταται υποχρεωτικό μέτρο το «μάσκες παντού».

«Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έχει μεγαλώσει και όταν μιλάμε για αριθμούς που μεγαλώνουν με γεωμετρική πρόοδο είναι πολύ πιθανό να φτάσουμε και 4ψήφια και 5ψήφια νούμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος. Μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο έχουν πεθάνει 146 άνθρωποι από κορονοϊό, το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 125 τον Σεπτέμβριο και 92 υπό συνθήκες αυστηρότατου lockdown τον Απρίλιο.

«Θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα με πολύ μεγάλη συνέπεια από όλους για να δούμε αποτελέσματα και να μην φτάσουμε εκεί που φαίνεται ότι οδηγούμαστε. Η Τσεχία με 10.000.000 πληθυσμό έχει 10.000 κρούσματα την ημέρα άρα δεν αποκλείεται να δούμε κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα» εξηγεί ο κ. Εξαδάκτυλος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, την ευθύνη για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού δεν έχουν μόνο οι νέοι αλλά οι συνωστισμοί εν γένει. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση σε όλους μας να μην πάμε εκδρομές τις επόμενες ημέρες, ώστε να μην έχουμε διασπορές.

Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, σημείωσε πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα κατά του κορονοϊού, θα έχουμε 2.000 κρούσματα καθημερινά. «Στο ρεβεγιόν, όταν καλέσετε ακόμα και ένα ζευγάρι, δεν ξέρετε αν ο διπλανός σας είναι ασυμπτωματικός. Εάν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και στα 1.500 και τα 2.000 κρούσματα. Αν φτάσουμε αυτόν τον αριθμό θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στα νοσοκομεία», ανέφερε η κυρία Παγώνη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει