Ενημέρωση με ένα κλικ

Παγώνη: Αν φτάσουμε τα 2000 ημερήσια κρούσματα τα πράγματα θα είναι δύσκολα

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA  μίλησε σήμερα Παρασκευή η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

«Στο ρεβεγιόν, όταν καλέσετε ακόμα και ένα ζευγάρι, δεν ξέρετε αν ο διπλανός σας είναι ασυμπτωματικός. Εάν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και στα 1500 και τα 2000 κρούσματα. Αν φτάσουμε αυτόν τον αριθμό θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στα νοσοκομεία», ανέφερε η κ. Παγώνη.

«Τώρα γίνονται πάρα πολλά τεστ, και σωστά γίνονται. Ο κόσμος αρκετά έχει τρομάξει. Έχει θορυβηθεί. Θα εφαρμόσει νομίζω τα μέτρα, γιατί η νεολαία αρχίζει και συνειδητοποιεί την κατάσταση. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι από 18 έως 39 ετών», σημείωσε η ίδια.

«Σε 15 ημέρες από αύριο που θα βάλουμε μάσκες, θα περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων. Η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει. Εμείς δε στα νοσοκομεία το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Για να φτάσουν τα κρεβάτια πρέπει να έχεις και προσωπικό», τόνισε από την πλευρά της η κ. Παγώνη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει