Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράνομο γηροκομείο στις Σέρρες εντόπισαν οι Αρχές στις Σέρρες

Στον ανακριτή Σερρών παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ο 49χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, καθώς φέρεται να διατηρούσε παράνομο ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Νωρίτερα o άντρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σερρών, ο οποίος άσκησε δίωξη εναντίον του και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, 19 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω κτήριο λειτουργούσε από την 31η Αυγούστου 2020 ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή και χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διατυπώσεις και συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης των ατόμων που διέμεναν στον ξενώνα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στους χώρους του ξενώνα, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν έναντι χρηματικής αμοιβής 10 άτομα. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 339 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ιατρικές συνταγές.

Επιπλέον, δεν τηρούνταν τα μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ οι διαμένοντες, με μέριμνα των αρμόδιων κοινωνικών Υπηρεσιών, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για την περίθαλψη τους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της έκθεσης, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει