Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Νίκαια, ενώ η κοινή γνώμη είναι ακόμη μουδιασμένη από την πρόσφατη βάναυση κακοποίηση ενός σκύλου στα Χανιά.
Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές φανερώνουν άτομα με βίαιη προσωπικότητα, επικίνδυνα για το κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η βία απέναντι στα ζώα αποτελεί τον προθάλαμο της βίας απέναντι στους ανθρώπους, αφού σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τη συσχέτιση αυτών των δύο προέκυψε ότι στις 42 από τις 53 οικογένειες, οι οποίες διερευνήθηκαν για κακοποίηση παιδιού, διαπιστώθηκε και κακοποίηση ζώου.
Είναι καιρός πλέον να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά αυτά ως τυχαία γεγονότα. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, αντιδρώντας άμεσα στα πρόσφατα περιστατικά, ανακοίνωσε νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που πλέον αποτελεί μονόδρομο.
Μια απλή καταδίκη μεμονωμένων περιστατικών δεν είναι αρκετή για να περιοριστεί αυτό το επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο φαινόμενο, για αυτό και ως ΟΝΝΕΔ, καλούμε κάθε συναρμόδιο φορέα να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να θεσπιστούν διοικητικές και αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η κακοποίηση των αδέσποτων και μη ζώων αποτελεί ένα σοβαρό φαινόμενο, το οποίο δεν πρέπει να υποτιμάμε. Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα συνιστά δείκτη πολιτισμού και η προφύλαξη τους θα πρέπει να αποτελεί στάση ζωής για όλους».