Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος: To 40-60% όσων εισέρχονται στις ΜΕΘ δεν τα καταφέρνουν

Για τον κορονοϊό στη χώρα μας τοποθετήθηκε στο MEGA ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

“Δεν εξαντλήθηκε η δυναμικότητα των κλινών σε ΜΕΘ που διατίθενται για Covid εντός του συστήματος. Υπάρχουν εφεδρείες εντός συστήματος, αλλά και εφεδρείες εκτός συστήματος” σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τόνισε, ότι ο αριθμός των ΜΕΘ, μπορεί ανά πάσα ώρα να αλλάξει, καθώς υπάρχει η δυνατότητα ΜΕΘ που χρησιμοποιούνται για άλλες ασθένειες να δίδονται σε ασθενείς για κορονοϊό.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αναφέρθηκε σε στατιστικά σχετικά με όσους νοσηλεύονται με κορονοϊό στις ΜΕΘ.

“Κάποιοι φαντάζονται ότι αν είχαμε πολλές χιλιάδες κρεβάτια εντατικής, θα ήταν η λύση του προβλήματος. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γεμίζουν τα κρεβάτια της εντατικής, γιατί οι ασθενείς που εισέρχονται στην εντατική για Covid, σε ένα ποσοστό 40-60%, δεν τα καταφέρνουν. Γι’ αυτό προσπαθούμε να μην φτάνουν οι ασθενείς στις ΜΕΘ. Αυτός είναι ο διεθνής μέσος όρος και σε αυτόν είμαστε κι εμείς” υπογράμμισε.

Εν κατακλείδι δήλωσε πως : “Μέχρι στιγμής, σε 7 μήνες, χάσαμε 449 ανθρώπους. Από τις ΜΕΘ βγήκαν 238. Το πρόβλημα της ασθένειας είναι ότι μεταδίδεται εύκολα, ύπουλα αλλά και από ανθρώπους που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα”.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει