Ενημέρωση με ένα κλικ

Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης: 90 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Πόρους μέχρι 90 εκατομμύρια ευρώ, που θα διατεθούν στις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, εξασφάλισε η Περιφέρεια ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ, μέσω ειδικού προγράμματος στήριξης που σχεδίασε και θα εφαρμόσει άμεσα.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, η επιχορήγηση θα κυμαίνεται από 2000 έως 15.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που είχε κάθε επιχείρηση στην αρχή της πανδημίας. Η επιχορήγηση υπολογίζεται να δοθεί συνολικά σε περίπου 30.000 επιχειρήσεις όλων σχεδόν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Πάνω από το 80% των επιχειρήσεων της περιφέρειας ΑΜΘ είναι αυτοαπασχολούμενοι ή απασχολούν μέχρι πέντε εργαζόμενους.

Ο κ. Μέτιος ανέφερε ακόμα ότι με τον σχεδιασμό ειδικού προγράμματος προσαρμοσμένου στις ανάγκες των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η περιφέρεια βοηθάει τις επιχειρήσεις να καλύψουν μέρος από τις ζημιές και τα έξοδα που είχαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στηρίζει την απασχόληση.

Με την ενίσχυση που θα λάβουν, οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να πληρώσουν ενοίκια, μισθούς, φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, να επενδύσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην τηλεργασία και να προμηθευτούν μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους τους. Προϋπόθεση είναι να έχουν διατηρήσει τον αριθμό των εργαζομένων που είχαν στην αρχή της πανδημίας και να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

«Στόχος μας», κατέληξε ο περιφερειάρχης, «είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων να είναι συνεχής ώστε οι επιπτώσεις της πανδημίας να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Όπως κάναμε από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, έτσι και στο διάστημα που έχουμε μπροστά μας, η διοίκησή μας θα έχει ως κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς και θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ουσιαστική τους στήριξη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει