Ενημέρωση με ένα κλικ

Ελληνική αντί Navtex μετά τη νέα τουρκική πρόκληση με το Oruc Reis

Με την έκδοση αντί-Navtex απαντά η Ελλάδα στη νέα πρόκληση της Άγκυρας η οποία  αποφάσισε να βγάλει ξανά το Oruc Reis για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου.

Η αντί-Navtex που εξέδωσε η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού  επισημαίνει ότι η τουρκική Navtex για έρευνες του Oruc Reis νοτίως του Καστελλόριζου «αφορά παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

Ο σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε ναυτική αναγγελλία τονίζοντας πως η τουρκική Navtex FA06-1262/20 εκδόθηκε από σταθμό (σ.σ. της Αττάλειας) που δεν έχει την αρμοδιότητα για την περιοχή του Καστελλόριζου. Στην περιοχή αυτή αρμοδιότητα έχει η Ελληνική Υπηρεσία, σημειώνεται.

Ακόμη ο σταθμός του Ηρακλείου διαμηνύει ότι η τουρκική Navtex αναφέρεται σε παράνομη και μη εγκεκριμένη δραστηριότητα και μάλιστα σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και επισημαίνεται ότι ο σταθμός του Ηρακλείου είναι ο αρμόδιος για την έκδοση ναυτικών αγγελιών σ’ αυτή την θαλάσσια περιοχή. Καλούνται δε όλοι οι ναυτικοί να αγνοήσουν την τουρκική αναγγελία.

Η ελληνική αντί-Navtex

ZCZC HA79
112335 UTC OCT 20
IRAKLEIO STATION NAVWARN 596/20
KASTELORIZO SEA
1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX
MESSAGE NUMBER FA06-1262/20 IN HELLENIC NAVTEX
SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND
ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE
GREEK CONTINENTAL SHELF.
IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO
BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.
2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX
MESSAGE NUMBER FA06-1262/20.
3. CANCEL THIS MESSAGE 222059 UTC OCT 20.
NNNN

Ποια περιοχή αφορά η τουρκική Navtex

Σύμφωνα με τη νέα Navtex που εκδόθηκε από την Αττάλεια το Oruc Reis θα πλέει από σήμερα και για τις επόμενες δέκα ημέρες (έως τις 22 Οκτωβρίου) στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή κοντά στο Καστελλόριζο, συνεχίζοντας τις έρευνες στην περιοχή. Το Oruc Reis θα συνοδεύουν τα πλοία Ataman και Cengiz Han.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αναφέρει πως το Oruc Reis θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας τις έρευνες στην περιοχή, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ το ερευνητικό πλοίο δεν είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Αττάλειας.

Οι συντεταγμένες της τουρκικής Navtex:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More