Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Αθηναίων: Το σιντριβάνι της Ομόνοιας φωταγωγήθηκε μπλε για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την δυσλεξία(ΦΩΤΟ)

Μήνυμα θέλησης και σιγουριάς  για όσους αντιμετωπίζουν την δυσλεξία στην καθημερινότητάτους, στάλθηκε συμβολικά χθες το βράδυ από την καρδιά της Αθήνας.

Το εμβληματικό σιντριβάνι, που βρίσκεται στην Ομόνοια, φωταγωγήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία, με στόχο να αναδειχθεί πως η δυσλεξία -όταν είναι γνωστή η ύπαρξη της και αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά- όχι μόνο δεν είναι μειονέκτημα αλλά μπορεί να αποδειχθεί θείο δώρο.

Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει η ίδια η ζωή, καθώς είναι εντυπωσιακός ο κατάλογος των προσωπικοτήτων που αντιμετωπίζοντας την δυσλεξία διέπρεψαν στο τομέα τους και έχουν προσφέρει απεριόριστα στο κοινωνικό σύνολο. Λεονάρδο Ντα Βίντσι, Αλμπερτ  Αϊνστάιν, Τζον Λένον, Γουώλτ Ντίσνεϊ, Μπιλ Γκέιτς, Πάμπλο Πικάσο είναι μερικοί μόνο από εκείνους που έδωσαν ένα ξεχωριστό αγώνα απέναντι στη δυσλεξία, δημιουργώντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον. 

Η δυσλεξία είναι μια διαταραχή, αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εμφανίζεται σε ποσοστό 10% με 15% στο παγκόσμιο πληθυσμό. Βελτιώνεται σημαντικά όταν γίνεται η διάγνωση της έγκαιρα και σωστά, αλλά -όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής – «το χθες είναι προτιμότερο από το σήμερα και αυτό από το αύριο».

Με την φωταγώγηση της Ομόνοιας -σε συνεννόηση με την βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού- ο Δήμος Αθηναίων συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση των πολιτών για την δυσλεξία. Εκπέμποντας σαφές μήνυμα ότι με γνώση και ενθάρρυνση, κάθε άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Και με στόχο να αντιμετωπίζονται δίκαια και να νιώθουν περήφανα τα παιδιά με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής όπως και οι οικογένειες τους.

«Η Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, μακριά από ταμπέλες και διακρίσεις. Η δυσλεξία απασχολεί χιλιάδες οικογένειες που χρειάζονται μόνο στήριξη και τη δυνατότητα να μετατρέψουν το πρόβλημα σε ευκαιρία. Την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες των ανθρώπων που το αντιμετωπίζουν. Στέλνουμε το μήνυμα για τη ζωή πέρα από κάθε κοινωνικό αποκλεισμό. Δουλεύουμε για μία κοινωνία που αγκαλιάζει τους πάντες» τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More