Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Κάθε πότε γίνονται οι πληρωμές στο εποχικό επίδομα

Οι δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν καταθέτουν την αίτηση απαιτούνται περίπου μέχρι 15 μέρες για την πιστοποίηση των στοιχείων τους και την διασταύρωση τους.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ. Η υποβολή της σχετικής αίτησης γίνεται είτε αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από οποιοδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω ΚΕΠ.

Η υποβολή της σχετικής αίτησης γίνεται: είτε αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από οποιοδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠ.

Για την υποβολή της αίτησης από οποιοδήποτε χώρο ηλεκτρονικής πρόσβασης Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην καρτέλα gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-epokhiko-boethema-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία →

Κανένα βοήθημα δε θα καταβληθεί εκτός της διαδικασίας πίστωσης λογαριασμού.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15, του Ν. 3386/05, οι άδειες διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών θα πρέπει να αναφέρουν ότι παρέχεται η πρόσβαση στην αγορά εργασίας για εξαρτημένη εργασία , ή, προκειμένου για εργολάβους ή υπεργολάβους οικοδομοτεχνικών έργων, ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έργου .

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει