Ενημέρωση με ένα κλικ

Ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 με εξαγωγές – επενδύσεις

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας, αποκλιμάκωση της ανεργίας, κατακόρυφη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που επανεμφανίζονται φέτος, αύξηση-«ρεκόρ» στα φορολογικά έσοδα, χωρίς όμως να επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα, διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την αμυντική θωράκιση της χώρας και ταυτόχρονα άμεση αποκλιμάκωση της αναλογίας του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Ειδικότερα:
1. Στόχος 1ος: Η Ελλάδα να αφήσει πίσω της τη βίαιη ύφεση του 8,2% που θα φέρει το ΑΕΠ στα επίπεδα των 171 δισ. και να ανακάμψει μέσα στο 2021 με ρυθμό τουλάχιστον 7,5%.
2. Στόχος 2ος: Η ανάκαμψη να στηριχτεί στην κατακόρυφη αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων (σ.σ.: ειδικά για τις τελευταίες προβλέπεται αύξηση άνω του 30%), κάτι που προφανώς συνδέεται με την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης. Επίσης, η ανεργία πρέπει να επανέλθει στο 16,5% και να αποκλιμακωθεί κατά τουλάχιστον δύο μονάδες μέσα σε ένα χρόνο.
3. Στόχος 3ος: Να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα κατά 5 δισ. μέσα στο 2021 συγκριτικά με το 2020. Για φέτος προβλέπεται κατάρρευση των φορολογικών εσόδων στα 44 δισ. λόγω των αναστολών φορολογικών υποχρεώσεων, της ύφεσης, της μείωσης των συντελεστών υπολογισμού της προκαταβολής φόρου.

Από την έντυπη έκδοση της Ναυτεμπορικής

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει