Ενημέρωση με ένα κλικ

H υποβολή των δηλώσεων αναστολής για τον Σεπτέμβριο

Το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου αρχίζουν οι δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο από επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ, όπως επίσης επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων. Δηλώσεις θα γίνονται για δύο εβδομάδες, έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι υποβάλλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Αν η αναστολή διαρκεί όλο τον μήνα η επιχείρηση υποβάλλει μια δήλωση, διαφορετικά η επιχείρηση υποβάλλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα των αναστολών. Μετά τη δήλωση της αναστολής στο «Εργάνη» οι εργαζόμενοι που τίθενται για πρώτη φορά σε αναστολή υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Τον Αύγουστο

Για τον Αύγουστο, όσοι εργοδότες δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση αναστολής, μπορούν να υποβάλλουν έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ενώ όσον αφορά στις μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης, αυτές υποβάλλονται από αύριο έως και τις 31 Οκτωβρίου για την ειδική αποζημίωση 534 ευρώ του Σεπτεμβρίου.

Από την έντυπη έκδοση της Ναυτεμπορικής

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει