Ενημέρωση με ένα κλικ

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Τραμπ και τη σύζυγό του από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ευχήθηκε σε μήνυμά του στον Ντόναλντ Τραμπ ο Αμερικανός πρόεδρος να αναρρώσει «το ταχύτερο δυνατόν» μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

Ο Κιμ απηύθυνε «θερμούς χαιρετισμούς» στον Τραμπ και τη σύζυγό του, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, τονίζοντας ότι «ελπίζει ειλικρινά» ότι και οι δυο τους θα «αναρρώσουν το συντομότερο δυνατόν».

Αν και ο Τραμπ αντάλλασσε με τον Κιμ βαριές προσβολές και ύβρεις για καιρό, οι δύο άνδρες φέρονται να διατηρούν φιλική σχέση σε προσωπικό επίπεδο μετά τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου του 2018, κάτι άνευ προηγουμένου σε διμερές επίπεδο ανάμεσα σε εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ο Ρεπουμπλικάνος είχε δηλώσει σε μία περίπτωση, μισοαστεία-μισοσοβαρά, ότι οι δυο τους «αγαπήθηκαν» αφού αντάλλαξαν επιστολές.

Παρότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ με σκοπό η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών κυρώσεων έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο εδώ και καιρό, μετά τη δεύτερη σύνοδο Κιμ-Τραμπ στο Ανόι το 2019, οι δύο ηγέτες συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σποραδικά μηνύματα. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε εξάλλου τον Σεπτέμβριο ότι εξακολουθούν να γίνονται διμερείς συνομιλίες.

Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap σημείωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ απευθύνει τέτοιο μήνυμα σε ηγέτη ξένης χώρας ο οποίος διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει