Ενημέρωση με ένα κλικ

“Τσάρος” στη Μόσχα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ!

Έβαψε “πράσινη” τη Μόσχα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην πρεμιέρα της Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα, παρά των απουσιών των Τζάκσον, Σαντ Ρος και Γουάιτ, έδειξε πως διαθέτει μεγάλη ψυχή και πήρε ένα μεγάλο διπλό με 76-78 επί της Χίμκι και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίος για το Τριφύλλι ο Παπαπέτρου με 16 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Μήτογλου και Μπέντιλ με 11 π. και Φόστερ – Μποχωρίδης με 10 πόντους αντίστοιχα.

To ματς

Με τους Μποχωρίδη, Φόστερ, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Όγκαστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Χίμκι, με το παιχνίδι να είναι αρκετά νευρικό στα πρώτα λεπτά και αυτό φάνηκε από το χαμηλό σκορ (5-5) στο 3’, όντας αρκετά άστοχες.

Από τα μισά του δεκαλέπτου και μετά οι “πράσινοι” κατάφεραν και πήραν τον έλεγχο και με γρήγορες επιθέσεις δημιούργησαν μια καλή διαφορά. Με δύο σερί έμμεσα τρίποντα των Μποχωρίδη και Φόστερ έκαναν το 7-13 στο 5’ και έδειχνε ότι είχε μια μικρή υπεροχή.

Μάλιστα λίγο πριν το τέλος το Τριφύλλι έδειξε να διαχειρίζεται το ματς. Ο Παπαγιάννης ανέβασε τη διαφορά στους 13 (11-24), έχοντας το εντυπωσιακό 80% στα δίποντα (8/10), αλλά οι βολές του Τίμα και το δίποντο του Μπούκερ, ο οποίος έφτασε στους 11 πόντους, έριξαν το σκορ σε μονοψήφια επίπεδα και το δεκάλεπτο έληξε με 17-24, με τους Ρώσους να τρέχουν ένα 6-0 επιμέρους.

Η Χίμκι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Με την έναρξη της 2ης περιόδου κατάφερε να μειώσει ακόμα περισσότερο από τις βολές του Καράσεφ, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Μπέντιλ και διακόπηκε το σερί. Με 3/4 του Γκανέζου άσου και δίποντο του Μποχωρίδη, ο Παναθηναϊκός έκανε το 20-29 στο 12’, αλλά το ματς ήταν κακό, με πολλά φάουλ που διέκοπταν το ρυθμό.

Ήταν χαρακτηριστικό πως και οι δύο ομάδες έφτασαν από πολύ νωρίς στο μπόνους των βολών, αλλά οι “πράσινοι” είχαν κακό ποσοστό στα τρίποντα (1/10) και σίγουρα αυτό δεν επέτρεπε στη διεύρυνση της διαφοράς, ενώ έκαναν τζάμπα λάθη στην επίθεση. Ήταν ενδεικτικό πως μετά από αρκετή ώρα μπήκε σουτ εντός παιδιάς από τους Παπαπέτρου και Μπέντιλ (25-33 στο 15’).

Όμως ένα αναπάντητο 8-0 έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φέρουν το ματς στα ίσα (33-33), καθώς είχαν 2/2 τρίποντα από τους Τίμα και Γερέμπκο. Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα ήταν αρκετά νευρικοί. Έκαναν ανόητα φάουλ πάνω στο σουτ, τα οποία τα εκμεταλλεύθηκε η Χίμκι, ενώ δεν είχε σουτ από το ζωγραφιστό και έτσι οι Ρώσοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να λήξει με το σκορ στο +2 (39-41) υπέρ του Παναθηναϊκού, που το διαμόρφωσε ο Παπαπέτρου.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τρίποντο (!) του Μήτογλου (δεύτερο προσωπικό του), αλλά από κει και μετά η Χίμκι είχε άμεση απάντηση, κάνοντας το 43-44 στο 21’. Παρόλα αυτά το Τριφύλλι προσπαθούσε να κρατήσει την υπέρ του διαφορά και ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ είχε καταλυτική παρουσία.

Με νέο σουτ από τα 6.75 έκανε το 46-51, φτάνοντας στους 10 πόντους, αλλά η άμυνα των “πρασίνων” είχε πολλά κενά. Με ένα 5-0 η ομάδα του Κουρτινάιτις έφερε το ματς στα ίσα στο 26’ και από κει και μετά η Χίμκι πήρε τον έλεγχο του αγώνα, εκμεταλλευόμενη τα λάθη και την αστοχία των “πρασίνων”. Με ένα επιμέρους 9-1 οι Ρώσοι ήταν μπροστά με 57-52, αλλά ο Εξάστερος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Με 2 σερί καλάθια του Μπέντιλ, μείωσε σε 59-56, αλλά δεν ήταν αρκετό. Λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου έφτασαν στο +6, αλλά ο Μποχωρίδης με τρίποντο στην εκπνοή κράτησε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής (62-59).

Το ματς συνέχιζε να είναι ντέρμπι στην τελευταία περίοδο και το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Στο 32’ το ματς ήταν στα ίσα (65-65), αλλά η Χίμκι κατάφερνε να βρίσκει τρόπο να είναι μπροστά στο σκορ, με τις βολές να παίζουν μεγάλο ρόλο.

Στο κρίσιμο σημείο μίλησε ο Παπαπέτρου. Με έμμεσο τρίποντο έκανε το 73-76 στο 39′ και έμενε ένα λεπτό για ο τέλος του αγώνα. Μάλιστα ο Φόστερ με βολές έδωσε προβάδισμα 5 πόντων και είχαν το πάνω χέρι, αλλά οι Ρώσοι με τον Μπέρτανς έφεραν τη διαφορά στο καλάθι (76-78) στα 27” για τη λήξη. Στις δύο επιθέσεις που ακολούθησαν οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και ο Παναθηναϊκός έφυγε από τη Μόσχα με ένα μεγάλο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 39-41, 62-59, 76-78

ΧΙΜΚΙ: Τίμα 9, Καράσεφ 3, Ζάιτσεφ 11 (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5 ασίστ), Μόνια 3, Βορόνοφ, Μπούκερ 15 (6/11 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Γερέμπκο 9, Μπερτάνς 14, Μίκι 12 (5 ριμπάουντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης 10, Όγκαστ 4, Παπαπέτρου 16 (6/8 δίποντα, 4/5 βολές, 8 ριμπάουντ), Κασελάκης (6 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 2, Φόστερ 10, Νέντοβιτς 7, Μήτογλου 12 (3/5 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Μπεντίλ 11

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει