Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Πάνω από 150 τα κλειστά σχολεία

Περισσότερα από 150 σχολεία ή τμήματα θα παραμένουν σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού σε  151 μονάδες.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του υπουργείου Παιδείας που αναρτά τις σχετικές πληροφορίες για την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης, τα περισσότερα σχολεία στα οποία έχουν εμφανιστεί κρούσματα βρίσκονται στην Αττική.

Ωστόσο, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, κλειστό είναι το 0,2% των τμημάτων των σχολείων σε όλη τη χώρα, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να δηλώνει ότι «έχουν δοθεί πάνω από 300 εκατ. ευρώ για επιπλέον προσλήψεις για να καλύψουμε επιπρόσθετες ανάγκες».

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν και τα παιδιά εφαρμόζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα μέτρα. Αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας για τις καταλήψεις η κ. Κεραμέως, παραδέχτηκε ότι υπάρχει το φαινόμενο, όμως τα περισσότερα σχολεία είναι ανοιχτά και υπογράμμισε ότι «ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν μπορεί κανείς να στερεί από τον άλλο την εκπαίδευση. Ακούμε αιτήματα άσχετα με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Σχετικά με το αίτημα για κυλιόμενο ωράριο τόνισε ότι αν εφαρμοζόταν αυτό το μέτρο θα υπήρχε πρόβλημα με τα ολοήμερα σχολεία. Ωστόσο, τόνισε ότι «αν χρειαστεί θα πάμε σε εκ περιτροπής διδασκαλία και τηλεκπαίδευση» σε περίπωση που τα δεδομένα για τον κορονοϊό αλλάξουν.

Τόνισε ότι «δεν είναι λύση να πεις «κλείνω τα σχολεία». «Οι καταλήψεις δεν έχουν καμία θέση, χρειάζεται διάλογος αλλά με ανοικτά σχολεία», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Η αναλυτική λίστα των κλειστών σχολείων:

sxol1
sxol2
sxol3
sxol4
sxol5
sxol6_2

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει