Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία – Οι ζημιές σε Λέσβο και Μεσολόγγι

Παρά το ακραίο πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», η κακοκαιρία που ήρθε στην Ελλάδα χθες Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έπληξε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Λέσβου και της Πελοποννήσου, με τη βροχή να φτάνει τα 86 χιλιοστά στην Ορεινή Ναυπακτία.

«Λαχτάρα» στη Λέσβο με σκάφος αλιευτικού – Οι ζημιές από την κακοκαιρία με το πρώτο φως της ημέρας

Κακοκαιρία με σφοδρό μπουρίνι έπληξε χθες Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου τη Λέσβο, ιδίως στο βόρειο τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στην Καλλονή.

Σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση και σφοδρός αέρας που έριξε πολλά δέντρα πάνω σε σπίτια και αυτοκίνητα προκαλώντας ζημιές στην περιοχή της Καλλονής.

Θρίλερ όμως είχαμε και στη θάλασσα, καθώς βάρκα με τρεις επιβάτες -έναν άνδρα και δυο γυναίκες- που είχαν πάει για ψάρεμα αναποδογύρισε. Ο άνδρας κατάφερε να κολυμπήσει και να ειδοποιήσει το Λιμενικό που στη συνέχεια απεγκλώβισε τις δύο γυναίκες από το αναποδογυρισμένο σκάφος.

Μεσολόγγι: Σφοδρές πλημμύρες από την κακοκαιρία

Σφοδρές πλημμύρες καταγράφηκαν χθες μετά από ισχυρή βροχόπτωση στο Μεσολόγγι με την πυροσβεστική να δέχεται αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Όπως δήλωσε και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεσολογγίου Νίκος  Καραπάνος, χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν λειτούργησαν πλήρως τα αντλιοστάσια. Η λειτουργία τους αποκαταστάθηκε γρήγορα, ωστόσο συγκεντρώθηκε πολύ νερό στους δρόμους της πόλης.

Ναύπακτος: Κεραυνός έκαψε τη στέγη σπιτιού

Φωτιά άρπαξε το σπίτι γυναίκας, κατοίκου Ναυπάκτου, όταν κεραυνός χτύπησε τον ηλιακό θερμοσίφωνα, με την ίδια να μιλάει στην τηλεόραση του MEGA και να εξηγεί το γεγονός.

Σύμφωνα με την κυρία Σπυριδούλα ο κεραυνός έπεσε στην σκεπή του σπιτιού και την έκαψε ολοσχερώς. Εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά της. Σύμφωνα με την ίδια, η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και καταλυτική.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει