Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεοδωρικάκος: Άμεσα στο «Αντώνης Τρίτσης» έργα από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Τη δέσμευση για άμεση και κατά προτεραιότητα ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργων από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανού», διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επισήμανε πως: «Ειδικά για τις περιοχές της Θεσσαλίας, που έχουν υποστεί αυτές τις ζημιές, θα υπάρξει ταχύτατη και κατ’ εξαίρεση ένταξη των έργων που θέλουν για την ανάπτυξή τους, στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης».

Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, «ότι θα ‘‘πέσουν’’ κι άλλα χρήματα και ότι είναι τελείως στο “χέρι” των δήμων. Απλώς, να μας πουν αυτό που πρέπει να γίνει και αυτό που θέλουν να κάνουν».

Ο υπουργός τόνισε πως η Αυτοδιοίκηση θα έχει σημαντικό ρόλο στην ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν.

Επιπλέον, για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η θεομηνία σημείωσε: «Στους δήμους έχουμε δώσει την εξής οδηγία: Να μην περιμένουν να ολοκληρωθεί η απογραφή που κάνουν για να αρχίσουν να πληρώνουν αλλά, καθώς έχει ξεκινήσει η απογραφή, να ξεκινήσει και η πληρωμή και να εξελίσσονται ταυτόχρονα».

Τέλος, αναφερόμενος στα αδήλωτα τετραγωνικά ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως περίπου 2 εκατ. πολίτες έχουν κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, έχοντας γλιτώσει πρόστιμα πάνω από 1 δισ. ευρώ. «Είναι η μισή Ελλάδα. Έχει προστεθεί μία Αθήνα, από αυτά τα τετραγωνικά μέτρα. Και αυτό δείχνει πόσο σπουδαίο ήταν αυτό το μέτρο, γιατί περιέσωσε ανθρώπους από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πρόστιμα και τέλη, και ταυτόχρονα διασφάλισε πάνω από 100 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στα ταμεία του Κράτους, γιατί όλοι θα πρέπει, πλέον, να πληρώνουν με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά», υπογράμμισε.

 

 

Πηγή: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει