Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Σε ποιές περιοχές

Για απότομη μεταβολή του καιρού προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής και από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Το Σάββατο η κακοκαιρια θα επεκταθεί στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και το απόγευμα τη Θράκη.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

  1. Τη νύχτα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (25-09-2020) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.
  2. Το ΣΑΒΒΑΤΟ (26-09-2020):

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.

γ. Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

  1. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη ΔΕΥΤΕΡΑ (28-09-2020) εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει