Ενημέρωση με ένα κλικ

“Γκέτο” κορονοϊού το κέντρο της Αθήνας- 900 κρούσματα στο ιστορικό κέντρο

“Πονοκέφαλος” σε Κυβέρνηση και λοιμοξιολόγους για τα  αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων φαίνεται πως αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα μεγάλη σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κατάσταση, με συνεχείς απολυμάνσεις και καθαρισμούς δρόμων.

Τα μεγάλα ποσοστά κρουσμάτων ανιχνεύονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, καθώς κοντά στους  900 νοσούντες έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό.

Την συγκεκριμένη αναφορά την έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στο Star ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι: «Ήδη στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μονάδες του υπουργείου Υγείας που κάνουν ελέγχους σε πολίτες και ευάλωτες ομάδες»,

Πρόσθεσε επίσης ότι «η επόμενη ημέρα έχει να κάνει και με τα ξενοδοχεία καραντίνας», προκειμένου να προστατευθούν επί 14 ημέρες οι πολίτες χωρίς ή με λίγα συμπτώματα.

Για τους εργαζόμενους στην Υγεία, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι κατανοεί τον μεγάλο αγώνα που δίνουν και δήλωσε ότι είναι περήφανος για αυτούς, αλλά και ότι θα προστεθούν 1.200 κλίνες ΜΕΘ για την καταπολέμηση του κορονοϊού, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη από σήμερα να παρέχονται για περίθαλψη ασθενών.

Τέλος, υπενθύμισε για ακόμη μια φορά τις προσλήψεις 6.200 ατόμων στον τομέα της Υγείας, ενώ σχετικά με την ΚΥΑ με την οποία δεσμεύονται κλίνες σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, ανέφερε ότι αυτό γίνεται προκειμένου να αντέξει συνολικά το ΕΣΥ στην περίθαλψη όχι μόνο των περιστατικών Covid- 19 αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών, για τις οποίες θα εξακολουθούν να χρειάζονται κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More