Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Κλειστά πάνω από 100 σχολεία ή τμήματα

Ακόμη 10 σχολεία προστέθηκαν από χθες στη λίστα του υπουργείου Παιδείας (τμήματα ή ολόκληρες μονάδες) σε αυτά που έχουν κλείσει λόγω του κορονοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 104.

Μπορείτε να δείτε εδώ την λίστα του υπουργείου Παιδείας που ενημερώνεται συνεχώς

Κλειστά μέχρι και σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου 2020, θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του ιού.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν έως 1η Οκτωβρίου το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας, έως 29-09-2020 το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως τη 2α Οκτωβρίου το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς και χθες (24.09) καταγράφηκαν 342 νέα κρούσματα, τα 213 στην Αττική. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του έβαλε το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα», με το τοπικό lockdown να παραμένει στο τραπέζι του Μαξίμου.

«Αν δεν τιθασευτεί η εξάπλωση θα βρεθούμε σε καταστάσεις τραγικές και πρέπει να τις γλιτώσουμε πάση θυσία. Είναι η τελευταία ευκαιρία να τιθασεύσουμε με απλά μέτρα την κυκλοφορία του ιού» είπε στον Θέμα 104,6 ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, με αφορμή το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος έχει εξελιχθεί στον φονικότερο μήνα «καθώς έχει ξεπεράσει και τον Απρίλιο».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος σε μαθητή, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ για την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον τρία κρούσματα, μη σχετιζόμενα άμεσα μεταξύ τους.

Σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του και σε περίπτωση που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, λαμβάνεται απόφαση για αναστολή λειτουργίας κατόπιν απόφασης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμας Εκπαίδευσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Δείτε τη λίστα με τα σχολεία:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει