Ενημέρωση με ένα κλικ

Ηλιόπουλος: Έξι μήνες πετούσε χαρταετό η κυβέρνηση στο θέμα των σχολείων

Τις μαθητικές κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος υποστηρίζοντας πως «οι μαθητές έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τη δημόσια υγεία και να κινητοποιηθούν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM», ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο θέμα των σχολείων «έξι μήνες πετούσε χαρταετό». «Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τάξη, 20.000 λιγότερους αναπληρωτές σε σχέση με το 2019 και χωρίς να διενεργηθούν τεστ. Και τώρα μια σειρά από σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο», υπογράμμισε.

«Όπως κανείς δεν αμφισβήτησε στο πρώτο lockdown ότι το ζήτημα της δημόσιας υγείας είναι πρώτη προτεραιότητα, έτσι και τώρα δεν μπορούμε να αρνηθούμε στους μαθητές να το υπερασπιστούν. Τα αιτήματα των μαθητικών κινητοποιήσεων είναι στην πλειοψηφία τους υπέρ των περισσότερων προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών, και λιγότερων μαθητών ανά τμήμα. Θα ήταν λοιπόν τουλάχιστον υποτιμητικό να συκοφαντήσει η κυβέρνηση τους μαθητές 16 και 17 χρονών ως υποκινούμενους στις καταλήψεις ή ως αρνητές της μάσκας”, τόνισε αναφορικά με τις σχετικές κινητοποιήσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φανατικά υπέρ του δικαιώματος στη μόρφωση, και ενάντια σε όποιο αίτημα βάζει μπροστά την άρνηση της μάσκας, που είναι απαραίτητο εργαλείο για όλους”. Μάλιστα, χαρακτήρισε “καταστροφική επιλογή” το ενδεχόμενο εφαρμογής του νόμου κατά των καταλήψεων που υποστηρίζουν εντός της ΝΔ: “Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τη νέα γενιά που εκφράζει ένα απόλυτα δίκαιο και λογικό αίτημα, και να μην αποκλίνει από την πολιτική επίλυση του προβλήματος, προσφεύγοντας στην καταστολή» δήλωσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι η λύση για τα σχολεία, ειδικά στην Αττική θα ήταν «τα τμήματα πρωί-απόγευμα, με τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων στις απογευματινές βάρδιες, ώστε να μην υπάρχει το άγχος της φύλαξης στις οικογένειες που εργάζονται». «Δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά η πιο ρεαλιστική δεδομένων των συνθηκών», συνέχισε.

Στο μεταξύ, αναφερθείς στις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της δημόσιας υγείας, υπογράμμισε ότι η «επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, ώστε να μην γίνουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ κλίνες Covid στα δημόσια νοσοκομεία, ουσιαστική εμπλοκή της πρωτοβάθμιας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία, περισσότερα συνταγογραφούμενα τεστ, προκειμένου να ιχνηλατηθεί η διασπορά του ιού, και ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, αφού καμία μόνιμη πρόσληψη δεν έχει γίνει ακόμη στο ΕΣΥ».

Τέλος, ο κ.Ηλιόπουλος υπενθύμισε ότι «χθες παραιτήθηκε ο συντονιστής των ΜΕΘ στην Κρήτη γιατί η σχετική προκήρυξη προσλήψεων αποκλείει ανθρώπους με εμπειρία”, και έκανε λόγο για “πολιτική απάτη εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσον αφορά στην αύξηση των ΜΕΘ».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More