Ενημέρωση με ένα κλικ

Άξιο Περιστέρι, υπέταξε τον Παναθηναϊκό

Τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος ζει το Περιστέρι. Η ομάδα των δυτικών προαστίων όχι μόνο κοίταξε τον Παναθηναϊκό στα ίσα, αλλά και το “υπέταξε” με 82-90 και πήρε με το σπαθί της την πρόκριση για τον τελικό του Super Cup, όπου θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα Πάτρας.

Οι “πρίγκιπες” εκμεταλλεύθηκαν σε μεγάλο βαθμό το τρίποντο (14/223), ενώ είχαν και την υπεροχή τόσο στα δίποντα (17/27 έναντι 22/36) και στα ριμπάουντ (34 έναντι 31).

Οι Πέτεγουεϊ με 24, Τζόουνς με 14, Γκρέι με 13 και Βασιλόπουλος με 12 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για το σύνολο του Πάπανικολόπουλου. Από το Τριφύλλι διασώθηκαν οι Νέντοβιτς (18π) και Γουάιτ (12π).

Το ματς

Με τους Τζάκσον, Φόστερ, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με το Περιστέρι και στο 3’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα με 5-6. Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” αντέδρασαν άμεσα και δύο λεπτά αργότερα πήραν την πρωτοκαθεδρία με 14-9 με έμμεσο τρίποντο του Παπαπέτρου.

Όμως με ένα επιμέρους 8-0 οι “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ με 14-16 στο 7’. Έτσι ο Γιώργος Βόβορας επιστράτευσε τους Νέντοβιτς, Σαν Ρος, Μήτογλου και Όγκαστ, προκειμένου να βελτιώσει την άμυνα, αλλά με σερί τρίποντα από τους Γκρέι και Άλρετζ, το Περιστέρι έκανε το 16-22, δύο λεπτά πριν από το τέλος του δεκαλέπτου.

Παρόλα αυτά ο Σέρβος γκαρντ έσωσε τα… προσχήματα και με σουτ από τα 9 μέτρα μείωσε τη διαφορά και έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με το σκορ στο 19-22 με το σύλλογο των δυτικών προαστίων να έχουν εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα (4/7).

Το Τριφύλλι προσπάθησε, μέσω της άμυνας, να πάρει τον έλεγχο του αγώνα στο 2ο δεκάλεπτο και έτσι στο 12’ το σκορ ήταν ισόπαλο (24-24). Ο Νέντοβιτς ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, καθώς σε 6 λεπτά είχε 11 πόντους (3/3 τριπ.), αλλά δεν είχε συμπαράσταση από την άμυνα.

Έτσι στα μισά του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες ήταν στα ίσα (29-29), με το ματς να ήταν πραγματικό ντέρμπι, καθώς το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια. Τόσο ο Παναθηναϊκός, αλλά και το Περιστέρι έδιναν μάχες σώμα με σώμα και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 42-42.

Οι “πράσινοι” μπήκαν φορτσάτοι στην 3η περίοδο και μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα 5 πόντων (47-42 στο 22’), αλλά οι Περιστεριώτες είχαν άμεση αντίδραση και έφεραν εκ νέου το ματς στα ίσα (52-52), τρέχοντας ένα επιμέρους 5-10.

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, με το σύλλογο των δυτικών προαστίων να βρίσκει λύσεις από τα 6.75 (8/15) και και προηγείται με 58-61 στο 28’. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν βρει για τα καλά ρυθμό και έτσι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο +6 (61-67), έχοντας ως όπλο το τρίποντο και τα ριμπάουντ (20 έναντι 25).

Όντας με την πλάτη στον τοίχο, ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει αντίδραση, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ. Το Περιστέρι συνέχιζε να έχει την πρωτοκαθεδρία (65-72) στο 32’ και ήταν πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη. Ο Βόβορας επιστράτευσε τους Νέντοβιτς και Ουάιτ, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα σε άμυνα και επίθεση, αλλά η αστοχία στην επίθεση (26/57 εντός πεδιάς) και τα χαμένα ριμπάουντ έγερναν τη πλάστιγγα στους Περιστεριώτες.

Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως το Τριφύλλι έπρεπε να βελτιώσει πολλά κομμάτια στο παιχνίδι του, εάν ήθελε να διεκδικήσει το παιχνίδι. Στο 35’ το σκορ ήταν 73-78, έχοντας ως μόνη “όαση” τον Νέντοβιτς (18π.), αλλά με έναν παίκτη δεν μπορείς να διεκδικήσεις το παιχνίδι.

Έτσι το Περιστέρι πήρε μια παλικαρίσια πρόκριση για τον τελικό του Super Cup, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 82-90, παίζοντας καλύτερο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ενώ φανέρωσε τις “χτυπητές” αδυναμίες που έχει το Τριφύλλι στο ρόστερ.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 42-42, 61-67, 82-90

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει