Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στη Ζωή Ράπτη για τη στήριξη ασθενών και δομών ψυχικής υγείας της Αχαΐας

Οι δομές ψυχικής υγείας της Αχαΐας και η υποστήριξη των ασθενών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αποτέλεσαν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης της Υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας, κας Ζωής Ράπτη με τη Βουλευτή Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Τα εμπόδια στις συναντήσεις των ανθρώπων διά ζώσης εξαιτίας της πανδημίας, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τις δομές, ιδιαιτέρως των παιδιών. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κα Αλεξοπούλου επισήμανε την ανάγκη πρόσθετης υποστήριξης, τόσο των φιλοξενουμένων όσο και των οικογενειών τους.

Η ενίσχυση των δομών στο νομό Αχαΐας από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, με την έναρξη λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Καραμανδάνειο της Πάτρας και συνεχίζεται συστηματικά. Η Υφυπουργός ενημέρωσε τη Βουλευτή και για την πρόσφατη επικαιροποίηση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών κορωνοϊού στις δομές ψυχικής υγείας.

Η πανδημία μας έδωσε την «ευκαιρία» να επενδύσουμε ουσιαστικά στην ψυχική υγεία, με γνώμονα την υποστήριξη ευπαθών ομάδων, παιδιών, ηλικιωμένων και γυναικών.

Η ποιότητα άλλωστε μίας κοινωνίας, φαίνεται από τη συμπεριφορά της προς τα αδύναμα μέλη της.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει