Ενημέρωση με ένα κλικ

Στ.Πέτσας: Δεδομένες οι κυρώσεις σε Τουρκία – Το ζήτημα είναι πώς θα εφαρμοστούν

Στην εκτίμηση ότι είναι δεδομένη η απόφαση της ΕΕ για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς και ότι το ζήτημα είναι πως θα ενεργοποιηθούν, προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν ακόμα και πριν την Σύνοδο Κορυφής.

«Όλα είναι στο τραπέζι», τόνισε μιλώντας στην στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «το ζήτημα είναι, πως θα ενεργοποιούνται αυτές οι κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί γιατί η Ευρώπη δεν μας έχει συνηθίσει στις γρήγορες διαδικασίες». Ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν ακόμα και πριν την Σύνοδο Κορυφής που μετατέθηκε για την 1 και 2 Οκτώβριου.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την Κύπρο και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ χαρακτήρισε θετικό βήμα την επανέναρξη των συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας,

Τέλος, αναφερόμενος στο νέο σχέδιο για το μεταναστευτικό που θα παρουσιάσει σήμερα η Κομισιόν ο κ. Πέτσας τόνισε ότι έχουμε μια καλή εικόνα για το σχέδιο αυτό. Θα είναι ένα πρώτο βήμα στην σωστή κατεύθυνση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει