Ενημέρωση με ένα κλικ

Καρδίτσα: Απεγκλωβίστηκαν με ελικόπτερο οι κάτοικοι στην Οξυά (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσπάθεια απεγκλωβισμού ορισμένων εκ των 40 εγκλωβισμένων από το χωριό Οξυά στην Καρδίτσα.

Το ένα από τα δύο ελικόπτερα που επιστρατεύτηκε κατάφερε να προσγειωθεί λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης σε ένα ξέφωτο μεταφέροντας στο γήπεδο του Μουζακίου μια ηλικιωμένη καρκινοπαθή, μια έγκυο μητέρα και το 1,5 έτους παιδί της.

«Εμείς καλά είμαστε, ανησυχούμε για τους εγκλωβισμένους. Κάντε προσπάθειες να αποκατασταθεί ο δρόμος. Νιώθω ανακουφισμένη. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν περιμέναμε τον Ιανό. Μακάρι να μπορούσαμε να κάτσουμε με τους συγχωριανούς μου» είπε η έγκυος γυναίκα.

Όπως πρόσθεσε «δεν έχουμε ακόμα ρεύμα και νερό, ζητάμε άμεση αποκατάσταση για προσωρινή πρόσβαση στο Μουζάκι». Σύμφωνα με την ίδια «κανείς δεν θέλει να φύγει» προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο «θα πάρει κάποιους για λόγους υγείας».

«Φοβήθηκα πάρα πολύ, έκλαιγα. Φοβήθηκα για την κόρη μου. Δόξα τω Θεώ, η Πολιτεία έκανε τα πάντα, ήρθαν τα παιδιά και ευχαριστούμε πολύ», είπε η 62χρονη καρκινοπαθής.

Η δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 9:30 με διασώστες να μεταφέρουν εγκλωβισμένους σε ένα μεγαλύτερο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που δεν μπορούσε να προσγειωθεί.

«Νιώθουμε μια χαρά, πιαστήκαμε με τους πυροσβέστες και σωθήκαμε» είπε ένας άνδρας από τη δεύτερη ομάδα των διασωθέντων.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, μετά την προσπάθεια της Δευτέρας που όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Ανάμεσά στους εγκλωβισμένους είναι και μια 92χρονη με Αλτσχάιμερ και τον 94χρονο σύζυγό της, τους οποίους, σύμφωνα με τον γιο τους που μίλησε στον ΣΚΑΪ θα βοηθήσει να μετακινηθούν προς το ελικόπτερο ο αδερφός του.

Με ελικόπτερο έγινε την Δευτέρα το απόγευμα, ο εφοδιασμός νερού και τροφίμων στους κατοίκους του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι μετά τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Ιανός».Καρδίτσα: Με ελικόπτερο απεγκλωβίστηκαν οι πρώτοι από τους 40 στην Οξυά

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει